søndag 25. november 2012

FO: Guttelilla

Hespetre Jr. har kommet med en ny bestilling: Votter, i guttelilla. Må ikke under noen omstendighet forveksles med jentelilla, selv om begge deler er ganske diffuse enheter for bestillerens mor, som benekter at det finnes egne farger forbeholdt det enkelte kjønn.

Nuvel, fordelen med at det er diffust, er at det går an å få det til. Det går til og med an å gjøre kål på en promille av mors lager gutte- og jentefarget lilla:



Guttelilla
Oppskrift: Rillestrikkede votter fra Strikk til Nøstebarn
Størrelse: 3-5 år
Garn: Plommefarget Fabel, blå Hifa kamgarn, rosalillagul Sisu fantasy
Pinner: 3,5 og 4,5 mm
Tidsbruk: Én dag

Disse vottene er virkelig fantastisk kjappe å strikke, og er det perfekte prosjekt for glemte barnebursdager og andre akutte hendelser. Etter en skogstur i våt november og påfølgende runde i vaskemaskinen, er hånda på votten ørlitegrann tovet, og helt optimal for barnehagebruk. Et lurt triks her er å strikke ribben i superwash og hånda i én tråd tovbart og én tråd superwash eller sokkegarn. Da holder ribben seg elastisk og fin, og superwashen i hånda holder størrelsen og god elastikk ved like, mens den ørvesle tovinga gjør votten tettere og varmere.

Vottenes eier:



















Og hans nye venn:



















Alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

3 kommentarer:

Jatte sa...

Så fine votter! Vil du dele oppskrift? :)

Ha en fin ny uke,
Klem Jatte :)

Hanne sa...

Så flotte!! Godt tips garntips også:-)

Fuglemamma sa...

Kjempefine votter, kjempefine bilder, og SELVSAGT er det forskjell på guttelilla og jentelilla. Guttelilla er de lilla vottene som brukes av Hespetre Jr og Jentelilla er de lilla vottene som brukes av jentene i barnehagen hans. Elementært. Og kanskje dette er en måte å få til arving av rosa tøy også for de som har storesøstre og småbrødre? "Jammen, denne buksa er ikke jenterosa, den er gutterosa!" Fniser med andre ord gjenkjennende til fargeproblematikken. Det er ikke bare bare å prøve å oppdra kjønnsnøytrale barn i en rosa og lyseblå verden, men til gjengjeld kan jeg love at min rosa prinsesse har utrolig mye bein i nesa...